Arken Zoo

Det är en vanlig butik som du kan hitta på ett köpcentrum. Om du inte hittar den inne bland de andra butikerna, kommer du hitta den i anslutning till centrum men med egen ingång. De säljer allt som har med djur att göra. Här finns mat och tillbehör för allt från hundar till möss. Arken Zoo startades redan år 1987 och hade i början åtta butiker i landet. Efter ett antal år valde butiken att gå ihop med en annan djurbutik, nämligen Djurmagazinet. Det finns idag nära 100 butiker i Sverige och 80 butiker i Norge.

Djurmagazinet

Denna butik var vanlig att hitta inne på nästan alla köpcentrum förr. De sålde precis som de flesta djurbutiker, tillbehör till djur. De kunde även sälja fiskar, hamstrar och kaniner. Tillbehören var oftast koppel, halsband, leksaker och sängar till främst katter och hundar. Trots att de gick ihop med Arken zoo år 2013, har de fortfarande egna butiker lite varstans i Sverige, både fysiskt och online.

Animal City food

De flesta djurbutiker säljer tillbehör till djur medan det finns de som endast säljer mat till djuren. Det är fallet med denna butik. Här kan du hitta många olika sorters mat för alla dina husdjur oavsett om det är för hund, katt, fågel eller kanin. Alla djur behöver olika typer av mat och det finns hundar och katter som är kinkiga med maten och vissa djur tål inte att äta vissa typer av djurmat. I butiken kan du få hjälp med att hitta rätt foder för ditt djur.

Övrigt

Djurbutiker utomlands är inte likadana som de är i Sverige. Om du åker till USA kommer du kunna hitta djurbutiker som säljer tillbehör och även djur. De kan ha både valpar, kattungar, kaniner och andra smådjur i butiken. Om du vill köpa en hund eller katt i Sverige köper du oftast en från en godkänd kennel.